Welke gegevens moet de huisartsenpost van mij weten?
De triage-assistent vraagt onder andere naar de volgende patiëntgegevens:Belt u voor iemand anders dan heeft u voor diegene ook onderstaande gegevens nodig.
Laden
De triage-assistent vraagt onder andere naar de volgende patiëntgegevens:Belt u voor iemand anders dan heeft u voor diegene ook onderstaande gegevens nodig.
Belt u naar de huisartsenspoedpost, dan beantwoordt een ervaren doktersassistente de telefoon. Ze vraagt aan u wat de klacht is. Ook vraagt ze u naar uw medicijngebruik en uw verzekeringsgegevens. Zorg ervoor dat u die bij de hand hebt. Neem ook uw identiteitsbewijs mee naar de huisartsenpost. Dit is verplicht en er kan naar gevraagd […]
Op werkdagen vanaf 17.00 uur tot de volgende morgen 08.00 uur.In het weekend van vrijdag 17:00 uur tot maandag 08.00 uur. Op feestdagen van 08.00 uur tot de volgende dag 08.00 uur.
Nee, u moet altijd eerst bellen voor een afspraak. De huisartsenpost is er alleen voor klachten die spoed hebben in de avond, nacht, het weekend en tijdens feestdagen. Heeft uw klacht geen spoed, dan kunt u de volgende werkdag terecht bij uw eigen huisarts.
Als u twijfelt of uw klacht spoed heeft, kijk dan op thuisarts.nl of gebruik de app Moet ik naar de dokter? Twijfelt u nog steeds, bel dan met de huisartsenpost voor overleg.
De Huisartsenpost is er voor klachten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Komt uw klacht ineens op, heeft u (chronische) klachten die ineens verslechteren of wordt uw kind flink ziek, bel dan met de Huisartsenpost.
Voor klachten waar u al langer mee rondloopt of klachten die op dat moment alleen hinderlijk zijn, heeft u geen spoedzorg nodig. Ook als u overdag geen tijd heeft, kunt u niet bij de huisartsenpost terecht.
Nee, de huisartsenpost is bedoeld voor spoedeisende gezondheidsklachten die niet kunnen wachten. Er is op de huisartsenpost te weinig capaciteit voor zaken die kunnen wachten tot de gewone openingstijden van de praktijk van uw huisarts.
Nee, we snappen dat als u geen vervoer heeft dat dit voor u erg onhandig kan zijn, maar het is geen reden voor de huisarts om een huisbezoek af te leggen. U moet dus zelf voor vervoer zorgen.
Op alle huisartsenposten staan visiteauto’s klaar. Als het medisch noodzakelijk is, kan de huisarts binnen een kwartier bij u zijn. De auto’s mogen dan met blauw zwaailicht rijden. Wachttijden zijn langer voor visites bij patiënten die minder urgent zijn.
De auto van de huisartsenpost is uitgerust voor het verlenen van spoedhulp en is ingericht met voldoende medische apparatuur, zoals een beademingsapparaat en een defibrillator. Als het nodig is, kan assistentie worden gevraagd van de ambulancedienst.
Heeft u met spoed een huisarts nodig ’s avonds, ’s nachts of in het weekend? Dan belt u naar de huisartsenpost. Spoedeisende klachten zijn gezondheidsklachten die niet kunnen wachten totdat u de volgende werkdag naar uw eigen huisarts kunt. Bijvoorbeeld toenemende benauwdheid, verlammingsverschijnselen, heftige pijn, een ernstig ziek kind of een ongelukje in huis. Of […]